Смакові добавки до кави
Кава - це напій, приготування якого у більшості випадків вимагає досить строго дотримання технології.
Альо імпровізацію ніхто не відміняв!
Зокрема, вона проявляється в можливості використовувати цілий ряд добавок, здатних значною мірою змінити смак напою. У їх числі знаходяться як традиційний і звичний кожному з нас цукор, так і досить екзотичні приправи, серед яких - алкоголь, сиропи або різні східні приправи.
Які добавки підходять для кави?!
Так, кілька крапель алкогольного напою, додані до кави, здатні змінити її смак. Пряні настоянки, лікери, коньяки, бренді і навіть горілка - все це чудово гармонує зі смаком кави, та надає їй з одного боку теплоту, а з іншого - гостроту.
Варто виділити безалкогольні добавки-сиропи. Їх гамма смаків досить широка, від ванілі або карамелі, до вишні та полуниці. Одна чайна ложка такого сиропу не тільки зробить каву солодшою, а й надасть їй абсолютно нового смаку.
Втім, не менш цікавою добавкою виявляється і звичайнісінький цукор. Прибираючи кофеїнову гірчинку, він надає солодкість кавового напою, а також знижує жорсткість води.
Ще одна традиційна добавка - це шоколад. Залежно від сорту, він може робити каву більш гіркою або ніжною, просто підсолодити напій або надати особливого смаку. Шоколад може не тільки розчинятися в каві, але і використовуватися у вигляді пудрити або стружки.
Каву чудово доповнюють практично всі фрукти. Найчастіше в приготуванні такого напою використовуються цитрусові, ананаси, банани або персики. Фрукти можуть додаватися до кави як шматочками, в свіжому вигляді, так і у вигляді есенцій. Особливо цікавий ефект дає приготування кави з цедри цитрусових. Можливо додавати також лісові або садові ягоди, подрібнені за допомогою блендера.
Ще одна традиційна добавка - це спеції. Кава яка скроплена корицею, або кардамоном, перцем, ваніллю, гвоздикою, анісом, імбиром, та іншими добавками не тільки надає пікантного смаку, а і знижує дію кофеїну на організм людини. Втім, всі ці приправи необхідно брати зовсім небагато, щоб тільки доповнити смак кави, а не заглушити його. З використанням таких спецій готують смачні, зігріваючі напої. Такі, як: кава по-східному, турецька кава, кава з кардамоном та інші.
Не менш цікавий ефект дає додавання горіхів. Для кави можуть використовуватися кокосові, лісові, мигдальні горіхи - зазвичай вони перетираються в порошок і заварюються разом з меленими зернами.
Ще є традиційна добавка, про яку варто згадати - це молоко або вершки. Додані до кави, смороду пом'якшують смак, роблять його більш ніжним, прибирають гірчинку. Крім того, з використанням молока готується чимало специфічних «коктейлів», які давно стали самостійними видами кави.
Сподіваємося, що наша стаття не корисною для Вас.
З повагою, El'Cafino