Продавець El'Сafino розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
55 відгуків
Оптовая и розничная продажа кофеЗаказать

Інтернет-магазин тимчасово не працює. Все буде Україна!

+380 (93) 262-77-27
+380 (67) 385-98-59
+380 (96) 400-18-97
Интернет-магазин Африканского кофе

Як приготувати каву по-східному

Як приготувати каву по-східному

Смак кави приготованого класичним чином знають багато, його люблять і його вживають щодня. Однак не всі знають про те, що напій розкривається при додаванні в нього різних добавок, а саме спецій і прянощів.

Сьогодні ми розповімо, як готувати каву по - східному з кардамоном.

Основні правила приготування:

• Головне правило – ніякого поспіху! Каву треба варити повільно і дуже обережно.

• Кава необхідно обов'язково подавати до гарячої чашки.

• Кава готується тільки на свіжою, не кип'яченій воді. Інакше вода додасть напою гіркоту і жорсткість.

• Час приготування близько 5-7 хвилин.

• Для приготування кави використовують зерна 100% Арабіки особливого сорту або суміш низької якості з додаванням Робусти.

• Використовують зерна кави світло - коричневою обжарювання.

• Помел кави обов'язково самої дрібної фракції – борошно, пил, пудра.

• Кардамон вважається найсильнішим афродизіаком. Зерна кардамону перетирають із зернами кави в пропорції 10-30%.

• Класична пропорція кави з кардамоном: 10г меленої кавової суміші на 100 мл води.

• Готувати каву в турці (джезві), так і в кавомашині або у френч-пресі.

• Кава в турці необхідно готувати на вугіллі або на розпеченому піску. В домашніх умовах підійде газова або електрична плита.

• Кава має постояти в турці близько 2 хвилин після його приготування.

• Цукор додається за смаком, в індивідуальному порядку.

• Готовий напій подають разом з очищеною водою.

Рецептів приготування кави по - східному дуже велике, але відмінності не значні.

Для початку необхідно розігріти саму джезву.

Каву не можна доводити до кипіння тому необхідно готувати на повільному вогні.

Особливу увагу під час приготування приділяють кавовій пінці. Як тільки вона починає підніматися і з'являються пухирці утворюють гейзер, то джезву потрібно прибрати з вогню і почекати поки пінка опуститься. Такі дії повторити 3-5 разів.

Чим більше разів ми будемо джезву ставити і прибирати з вогню, тим міцніше і насиченішим буде напій.

Є кілька технологій приготування:

• Кава підігрівають у джезві, а потім додають воду;

• Воду і каву закладають одночасно в джезву;

• Воду підігрівають з цукром, а потім додають каву;

• Цукор і кава прожарюють в джезві перемішуючи, а потім додають воду;

• У джезву насипають цукор, плавлять його а потім додають воду і каву;

• У джезву насипають цукор, коли він починає карамелізуватися, додають 2/3 чашки води і нагрівають до появи пухирців. Потім додають каву і знову нагрівають до підняття пінки. Після чого додають 1/3 чашки води і також нагрівають до підняття пінки. А далі по технології.

Головне, що б пінка не муляє і кава не закипів.

Сподіваємося, що наша стаття була для Вас корисною.

З Повагою, El'Cafino

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner